Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a anunţat că în şedinţa de marţi a coaliţiei de la Palatul Victoria a fost făcută o analiză asupra formei finale a pachetului de măsuri economice şi sociale pregătite pentru protejarea populaţiei şi economiei de efectele crizelor pe care le traversează România. Liderii coaliţiei vor prezenta, luni, măsurile pe care Executivul le va implementa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În cadrul şedinţei de Coaliţie de astăzi, desfăşurată la Palatul Victoria, a fost analizată forma finală a pachetului de măsuri economice şi sociale pregătite pentru protejarea populaţiei şi economiei de efectele crizelor pe care le traversează România. Măsurile pe care Guvernul le va implementa vor prezentate, luni, de liderii Coaliţiei, în cadrul unei conferinţe de presa organizate la Parlamentul României”, a afirmat Dan Cărbunaru.
 
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, la Adunarea Generală a Asociaţiei Oraşelor, că vor veni urgent săptămâna aceasta cu un act normativ prin care toate contractele de investiţii de la nivel local, fie ele finanţate prin PNDL 1 sau PNDL 2, dar şi cele din fonduri europene, să fie actualizate cu noile preţuri la materialele de construcţii. Ciolacu a vorbit şi despre pachetul ”Sprijin pentru România”, un plan de 4 miliarde de euro venit în sprijinul oamenilor, comunităţilor şi firmelor româneşti, care este răspunsul corect pe care în faţa creşterii preţurilor.
 
În opinia lui Ciolacu, prioritară este şi ordonanţa cu preţurile la materialele de construcţii, care speră să primească toată avizele şi să fie adoptată săptămâna aceasta de către Guvern, deoarece „toată România este blocată la investiţii din cauza acestor scumpiri la materialele de construcţii”. El a adăugat că există o propunere din partea reprezentanţilor întreprinderilor mici şi mijlocii, dacă va fi mărit salariul minim cu 200 de lei, şi atunci aceşti 200 de lei să nu fie impozitaţi cu CAS.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.