Camera Reprezentanţilor a adoptat marţi un pachet de cheltuieli de 1.400 de miliarde de dolari pentru a evita blocarea activităţilor guvernamentale, care va mări vârsta minimă la care vor putea fi cumpărate produse din tutun la 21 de ani şi va elimina permanent câteva taxe incluse în Obamacare, legea privind serviciile de sănătate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul referitor la cheltuieli va fi trimis în Senat, unde parlamentarii intenţionează să îl adopte înainte de expirarea, sâmbătă, a actualului pachet de finanţare a guvernului, pentru a evita situaţia ca serviciile guvernamentale să fie blocate, aşa cum s-a întâmplat la începutul acestui an, timp de 35 de zile.

Legea, negociată de parlamentari cu administraţia Trump, respinge solicitarea preşedintelui pentru alocarea a 5 miliarde de dolari pentru construirea zidului de la graniţa cu Mexicul şi menţine alocarea de 1,37 de miliarde de dolari pentru bariere la graniţe.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe Kellyanne Conway a declarat că preşedintele va semna proiectul de 1.400 de miliarde de dolari în această săptămână.

”Este foarte mulţumit de ceea ce a aflat despre modul în care va arăta textul final”, a declarat Conway reporterilor la Casa Albă.

Prevederea privind combaterea fumatului în rândul tinerilor, prin modificarea vârstei minime pentru cumpărarea de ţigări, dispozitive de vapare şi alte produse din tutun de la 18 la 21 de ani va oferi Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente un termen de şase luni pentru redactarea reglementărilor necesare. Agenţia va colabora apoi timp de trei ani cu statele pentru implementarea schimbării.

Cele mai mari cheltuieli prevăzute în proiectul de lege sunt pentru Departamentul Apărării, care va primi 738 de miliarde de dolari pentru acest an, cu 22 de miliarde mai mult faţă de anul precedent.

Proiectul nu include programe ca Social Security şi Medicare, care sunt finanţate separat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.