SUA sunt partenerul strategic al României, iar anul trecut s-a înregistrat o valoare istorică a schimburilor comerciale dintre cele două state, înregistrându-se la 1 noiembrie 2021 un total de 2,271 de miliarde de euro, spune preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban. La 1 ianuarie 2022, în România activau 8.191 de companii americane, cu o valoare a capitalului social de peste un miliard de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a participat, în data de 21 februarie, la recepţia organizată împreună cu American – Romanian Business Council (AMRO), prilejuită de anunţul de lansare a misiunii economice AMRO la Bucureşti, care se va desfăşura în perioada 14-15 septembrie 2022.

La eveniment, organizat şi cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, au participat reprezentanţii mediilor de afaceri din cele două ţări, precum şi reprezentanţi aiadministraţiei publice centrale din România.

„Fără îndoială, CCIR se bucură, în acest moment, de cel mai înalt nivel de încredere din partea Ambasadei SUA în România şi, totodată, din partea AMRO, un partener deja tradiţional al sistemului cameral românesc. SUA este partenerul strategic al României, iar acest lucru se vede foarte clar în rezultatele economice. Anul trecut, de exemplu, s-a înregistrat o valoare istorică a schimburilor comerciale dintre cele două state, astfel, la 1 noiembrie 2021, se înregistra un total de 2,271 de miliarde de euro. În plus, pentru că trebuie diferenţiate schimburile de bunuri de cele de servicii, valoarea acestora din urmă s-a ridicat la 2,5 miliarde de euro. Totodată, la 1 ianuarie 2022, în România activau 8191 de companii americane, cu o valoare a capitalului social de peste un miliard de euro. Aceste companii pot fi definite ca ambasadorii în paralel ai SUA în România”, a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

American-Romanian Business Council este o organizaţie non-profit care promovează relaţiile comerciale între Statele Unite şi România. Misiunea Consiliului este de a spori comerţul şi investiţiile dintre cele două state, de a promova relaţia bilaterală americano-română şi de a educa publicul cu privire la importanţa acesteia. „Colaborarea dintre AMRO şi CCIR este una de lungă durată, dar şi mai important este o colaborare care a demonstrat, de-a lungul timpului, capacitatea organizaţiei dumneavoastră de a ajuta mediul de afaceri din România în ceea ce priveşte accesarea de noi pieţe comerciale. Vă dau un singur exemplu. În 2016, în programul Select USA, program ce oferă, anual, sprijin în educaţie şi dezvoltare antreprenorială pentru mai mult de 10.000 de IMM-uri şi antreprenori, erau înscrise numai patru companii româneşti. După o discuţie cu preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban, delegaţia formată din companiile româneşti participantă la acest program, în 2018, nu numai că a fost cea mai mare din ţara dumneavoastră, dar a fost şi cea mai mare din Europa şi pe locul cinci din lume. Acest lucru arată, cum spuneam, atât capacitatea organizaţională a CCIR, cât şi un grad mult mai mare de încredere a oamenilor de afaceri din România în puterile proprii, deschizând, astfel, noi orizonturi de dezvoltare a businessului”, a declarat preşedintele şi fondatorul AMRO, Eric Stewart.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.