Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a discutat cu o delegaţie a BEI despre sprijinul pentru construirea spitalelor regionale de la Iaşi, Craiova şi Cluj-Napoca. "În calitate de ministru al Finanţelor, precum şi de Guvernator pentru România al BEI, îmi doresc diversificarea operaţiunilor, în special în sectorul privat. România nu-şi mai permite întârzieri (...)", a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a discutat, miercuri, cu delegaţia Băncii Europene de Investiţii condusă de vicepreşedintele Christian Kettel Thomsen despre sprijinul acordat României pentru construirea celor trei spitale regionale de urgenţă de la Iaşi, Craiova şi Cluj, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii ministerului.

Totodată, delegaţia BEI a prezentat rezultatele Grupului în România, în anul 2021, precum şi priorităţile pentru anul 2022, inclusiv progresul în ceea ce priveşte cele patru instrumente financiare din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare de 1,2 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 95,8% din suma totală.

"În calitate de ministru al Finanţelor, precum şi de Guvernator pentru România al BEI, îmi doresc diversificarea operaţiunilor, în special, în sectorul privat. România nu-şi mai permite întârzieri, de aceea încurajez continuarea dialogului tehnic între echipele noastre, pentru identificarea obiectivelor de investiţii, precum şi necesarul de finanţare al acestora", a declarat Adrian Câciu.

Banca Europeană de Investiţii susţine proiectele care reduc decalajele de dezvoltare regională, consolidează competitivitatea economică şi îmbunătăţesc nivelul de trai.

Împrumuturile acordate României din 1991 până în prezent sunt în valoare de peste 16 miliarde euro, se arată în comunicat.

O componentă importantă a activităţii Băncii Europene de Investiţii în România o reprezintă asistenţa tehnică acordată atât sectorului public, cât şi privat, banca dispunând de o serie de instrumente dedicate în acest scop: Platforma europeană de consiliere în materie de investiţii/ EIAH (European Investment Advisory Hub) în viitor InvestEU Advisory Hub, serviciile JASPERS, precum şi asistenţă tehnică bilaterală finanţată din fonduri europene structurale şi de investiţii, începând cu CFM 2007-2013.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.