Investitorii care au cumpărat în urmă cu patru ani acţiuni ale emitentului Bursa de Valori Bucureşti (BVB), companie listată pe propria piaţă, au putut câştiga 78,7%, nivel provenit doar din creşterea de preţ a acţiunilor BVB din ultimii patru ani de zile, fără a lua în calcul şi dividendele oferite de companie în această perioadă, inforrmează BVB într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, la finalul lunii iunie din 2013, preţul unei acţiuni BVB era de aproximativ 18,3 lei, pentru ca la data de 30 iunie 2017 preţul acesteia să urce la 32,7 lei.

„Este un câştig semnificativ pentru acţionarii BVB. Capitalizarea bursieră a BVB a crescut de la 140 de milioane de lei în la final de iunie 2013 la peste 250 de milioane de lei la final de iunie 2017, ceea ce înseamnă un plus de 110 milioane lei. În plus faţă de această creştere de aproape 80%, dacă luăm în calcul şi randamentul dividendelor acordate de companie în aceşti ani, atunci vorbim de o dublare a investiţiei pentru acţionari”, a spus Lucian Anghel, preşedintele BVB, în comunicat.

Performanţa operatorului pieţei de capital depăşeşte semnificativ ritmul de creştere înregistrat de indicele BET, principalul indice al bursei româneşti.

”La finalul lunii iunie din 2013, indicele BET se afla la o valoare de aproape 5.262 de puncte, pentru ca la finalul lunii iunie din acest an să ajungă la 7.855 de puncte. În acest interval de timp, creşterea BET a fost de 49%”, mai precizează oficialii BVB.

Profitul operaţional al Grupului BVB a fost de 5,98 milioane lei în prima parte a anului, în creştere de aproape cinci ori faţă de semestrul similar al anului 2016. Profitul net al perioadei s-a situat astfel la un nivel de 5,15 milioane lei, în primul semestru din acest an, în creştere cu 180% comparativ cu perioada similară din 2016.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.