Bursele europene au închis marţi în scădere puternică, investitorii urmărind cu îngrijorare evoluţiile din Orientul Mijlociu, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele regional Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile în declin cu 1,6%, toate sectoarele şi bursele majore fiind în teritoriu negativ.

Acţiunile miniere au condus pierderile, cu o scădere de 3,1%, în condiţiile în care componenta bancară a coborât cu 2,6%.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Acţiunile companiilor de telecomunicaţii au gestionat pierderi mai mici, de 1%, după ce compania suedeză Ericsson a înregistrat un profit mai bun decât aşteptările în primul trimestru. Acţiunile companiei au crescut cu 1,8%.

Tensiunile geopolitice sunt mari în urma atacului extins cu drone şi rachete al Iranului asupra Israelului, de sâmbătă seara. Israelul a promis că va riposta, dar a semnalat că ar putea aştepta un moment potrivit.

Aliaţii au cerut raţiune, avertizând faţă de potenţialul declanşării unui război mult mai mare în regiune.

În ceea ce priveşte datele economice  europene, şomajul în Regatul Unit a crescut la 4,2%, faţă de 3,9% în urmă cu un an, în timp ce creşterea salarială obişnuită, excluzând bonusurile, a crescut mai mult decât erau aşteptările, cu 6%.

Indicele german DAX a scăzut cu 1,57%, indiceled francez CAC 40 cu 1,4%, iar indicele londonez FTSE 100 a pierdut 1,82%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 1,65%, în timp ce IBEX 35, al bursei din Madrid, a scăzut cu 1,5%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.