Bursele europene au închis marţi în creştere, recuperând pierderile din ziua precedentă, investitorii interesanţi de plasamente riscante ignorând riscurile legate de pandemia de Covid-19, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean STOXX 600 a închis în creştere cu circa 1,4%, componenta acţiunilor din sectorul turismului şi călătoriilor a urcat cu 3,5%, înregistrând cea mai mare creştere.

DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 1,36%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,38%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,38%.

În Marea Britanie, premierul Boris Johnson a decis să nu impună restricţii sociale astricte î n perioada Crăciunului, dat a refuzat să excludă adoptarea unor noi măsuri în viitorul apropiat.

Compania Moderna a anunţat luni că rapelul vaccinului său pentru Covid-19 este eficace împotriva variantei Omicron, în testele de laborator.

Marţi, Uniunea Europeană a aprobat utilizarea vaccinului pentru Covid-19 al companiei Novavax la persoane de cel puţin 18 ani.

Între timp, băncile centrale continuă să analizeze perspectiva inflaţiei, iar vicepreşedintele Băncii Centrale Europene, Luis de Guindos, a recunoscut luni că inflaţia ridicată din zona euro nu este doar temporară, aşa cum anticipa iniţial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.