Bursele au închis joi în creştere puternică, după ce Banca Angliei şi Banca Norvegiei au majorat dobânzile, iar Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat reducerea programului de achiziţii de obligaţiuni pentru susţinerea economiei zonei euro în timpul pandemiei de Covid-19, la o zi după ce Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a accelerat ritmul retragerii măsurilor de stimulare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean STOXX 600 a crescut cu 1,34%, în timp ce indicele acţiunilor globale a avansat cu 0,43%. Indicele DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 1,03%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,12%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,25%.

Indicele dolarului a crescut cu 0,28%, lira sterlină a avansat cu 0,4%, la 1,3316 dolari pe unitate, iar euro cu 0,19%, la 1,1307 dolari pe unitate.

Numărul infecţiilor cu varianta Omicron a coronavirusului este în creştere puternică în Europa, care trece prin valul patru al pandemiei, dar piaţa nu a fost afectată joi de acest factor.

În Statele Unite, datele recente referitoare la creşterea preţurilor de consum şi a celor la producători şi creşterea numărului de cazuri de Covid-19 cu varianta Omicron au amplificat îngrijorările, dar, având în vedere că majoritatea raportelor din acest an care influenţează au fost publicate, Wall Street a evoluat în urcare.

 Indicele Dow Jones Industrial a stagnat, S&P 500 a scăzut cu 0,6%, Iar Nasdaq Composite a coborât cu 2%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.