Bursele europene au avut luni o evoluţie mixtă, după ce preşedintele american Joe Biden şi preşedintele Camerei Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, au ajuns la un acord în weekend pentru a ridica plafonul datoriei Statelor Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a scăzut cu 0,13%, în timp ce DAX din Germania şi CAC 40 din Franţa au cedat câştigurile iniţiale pentru a închide în declin circa 0,2%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a coborât cu 0,38%.

Majoritatea sectoarelor au stagnat, acţiunile companiiilor de petrol şi gaze au crescut cu 0,1%, în timp ce indicii companiilor auto şi băncilor au scăzut cu 0,7%.

Titlurile grupului imobiliar suedez SBB au urcat cu 4,5%, după ce a anunţat că explorează opţiuni strategice, inclusiv vânzarea companiei sau a unor active şi segmente specifice. Acţiunile companiei au scăzut cu 80% în ultimul an, deoarece se confruntă cu un mediu dificil din cauza dobânzilor mari.

Bursele din Marea Britanie şi Statele Unite au fost închise luni pentru sărbători publice.

Acţiunile europene au avut săptămâna trecută o evoluţie agitată şi au coborât până la un minim al ultimelor săptămâni, dar vineri au recuperat o parte din pierderi, susţinute de titlurile companiilor de tehnologie.

În SUA, liderii politici trebuie să adune suficient sprijin bipartizan pentru a adopta în Congres proiectul de lege privind plafonul datoriilor, înainte de termenul limită de 5 iunie, pentru a evita o incapacitate de plată a guvernului federal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.