Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a trecut joi pe scădere după două ore de tranzacţionare, cu un minus de 2,2%. Compania de stat Romgaz este la -6,9%, iar Fondul Proprietatea la -2,6%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, BVB a închis ziua de tranzacţionare cu una dintre cele mai mari scăderi la nivel global, 11,21%. Banca Transilvania, -19,9%, BRD, -16,6%, şi OMV Petrom, -12,97%, s-au numărat printre marii pierzători ai zilei.

Joi, BVB se afla pe verde după prima oră de tranzacţionare, dar a trecut pe scădere după două ore, până la -2,2%.

Romgaz, -6,9%, Fondul Proprietatea, -2,6%, Electromagnetica, -10%, SIF Banat Crişana, -4,33%, şi Digi Communications, -3,97%,  aveau printre cele mai mari scăderi după două ore de tranzacţionare.

Marţi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că participanţii la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum 5 ani de participare.

Activele estimate la final de 2018, administrate de Pilonul II şi Pilonul III, sunt de 10,9 miliarde de euro. Din total active, aproape 20% sunt investite în acţiuni listate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.