Ministerul Turismului a cerut deseori Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) să participe gratis la târgurile de turism pe care patronatul le organizează, a declarat marţi Alin Burcea, preşedintele asociaţiei, care spune că atunci când s-a putut, ANAT a sprijinit ministerul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Turismului ne cere să participe gratis la târgurile noastre. Când am putut, i-am servit”, a declarat marţi Alin Burcea, preşedintele  Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), într-o conferinţă de presă.

Oficialul ANAT subliniază că patronatul organizează în fiecare an târguri de turism fără niciun spijin financiar din partea Ministerului Turismului, în Timişoara, Constanţa, Iaşi, Cluj-Napoca, Braşov şi Bucureşti.

Pe de altă parte, Burcea spune că are informaţii potrivit cărora Ministerul Turismului nu a apucat să cheltuiască tot bugetul alocat anul trecut.

De asemenea, preşedintele ANAT este de părere că operatorii din sectorul balneo sunt mult mai stricţi decât cei din staţiunile renumite din afara ţării.

”Cererea pe sectorul balneo a crescut foarte mult în ultimii ani. Însă relaţii comerciale dintre noi şi ei sunt uneori puţin încordate. Ei nu ţin cont de faptul că această relaţie trebuie să fie de drum lung”, adaugă Burcea.

De asemenea, miercuri, 21 februarie, se va alege noua conducere a patronatului, însă Burcea nu va mai candida pentru postul de preşedinte.

”Am fost preşedinte al ANAT timp de cinci ani. Nu poate să fie Burcea tot timpul. Voi rămâne în comiteul director, este nevoie de o schimbare. Dar la noi e cu final cunoscut. Singurul candidat este Nicolae Demetriade”, a spus Alin Burcea.

Burcea spune despre Demetriade că are foarte multă experienţă în domeniu.

”Nicolae Demetriade a fost director general al Tarom, cel mai bun dintre ei, a lăsat compania pe profit. Ceilalţi au consumat ulterior din banii lăsaţi de Demetriade în companie. Totodată, a creat şi a vândut agenţia de turism Happy Tour, iar în prezent administrează alte companii de profil. Este foarte inteligent, un adevărat profesionist. Are experienţă şi în sectorul aviatic, dar şi în turism şi asta contează foarte mult pentru noi”, a mai spus Burcea.

Altfel, în prezent, turismul românesc beneficiază de TVA 9%, doar agenţiile de turism au TVA 19% la comision.

”Am solicitat fostului ministru rezolvarea problemei. Am obţinut numai o adresă de susţinere din partea Ministerului Finanţelor Publice”, a precizat Burcea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.