British American Tobacco (BAT), unul dintre cei mai mari producători de ţigări din România, a anunţat luni că anul acesta compania va investi 60 milioane euro în ridicarea unei noi hale de producţie cu o suprafaţă totală de 4.000 metri pătraţi şi în retehnologizarea fabricii de la Ploieşti, unde va fi mutată o parte din producţia realizată în prezent în Germania şi Bulgaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În noiembrie 2016 conducerea British American Tobacco anunţase că va investi circa 21 milioane euro anual în dezvoltarea fabricii de la Ploieşti, pentru o perioadă de cinci ani.

Însă producătorul a decis să tripleze investiţiile pentru anul acesta,ca urmare a închiderii treptate a fabricii din Germania, a preluării Bulgartabac din Bulgaria, la care o parte a producţiei urmează să fie mutată la Ploieşti, şi optimizarea producţiei fabricilor BAT din Europa de Vest, regiune din care face parte şi fabrica din România.

Ca urmare a dezvoltării fabricii din Ploieşti, până la finalul anului vor fi create 120 de noi locuri de muncă, din care 90 au fost deja ocupate.

În prezent, în unitatea de producţie de la Ploieşti lucrează circa 700 de angajaţi şi 150 de contractori. Investiţiile se vor reflecta şi în volumele produse, care vor creşte cu 30%.

Totodată, numărul ţărilor către care pleacă produsele fabricii British American Tobacco de la Ploieşti va creşte de la 35 la 40. 

„Vrem să continuăm să investim în România şi sperăm că Guvernul român va asigura predictibilitatea legislativă şi fiscală şi stabilitatea politică necesare. Subliniem din nou că una dintre precondiţiile creşterii economice sustenabile este dialogul continuu dintre autorităţi şi mediul de afaceri”, a declarat directorul general al British American Tobacco România, Gemma Webb.

Fabrica British American Tobacco de la Ploieşti este, în prezent, a doua cea mai importantă fabrică a grupului din Europa.

Cu noile volume, fabrica British American Tobacco de la Ploieşti va deveni una dintre primele cinci cele mai importante unităţi de producţie BAT din lume, a mai precizat compania.

Cei mai importanţi jucători din industria tutunului, activi în România, sunt British American Tobacco, JTI, Philip Morris International şi Imperial Tobacco.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.