Brandul Peneş, deţinut de producătorul de carne de curcan Galli Gallo, a fost achiziţionat de Bravcod, într-o tranzacţie în valoare de 20 de milioane de euro. Tranzacţia a fost finalizată de administratorul judiciar CITR în această vară, conform planului de reorganizare aprobat de creditori în procedura de insolvenţă a companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Galli Gallo s-a redresat printr-un plan de reorganizare propus şi implementat de CITR, prin încrederea principalului creditor, CEC Bank, şi a partenerului de afaceri, Bravcod, care a continuat relaţiile comerciale cu Galli Gallo în procedura de insolvenţă şi a achiziţionat business-ul în această vară.

„Reorganizarea Galli Gallo este pentru echipa CITR un exemplu de succes în redresarea unui business local şi salvarea unui brand românesc. Suntem bucuroşi că am reuşit să construim o punte între debitor şi creditori şi că astfel am identificat, alături de ei, soluţii eficiente de restructurare financiară şi operaţională a companiei. Nu am fi putut face acest lucru fără încrederea din partea partenerului comercial Bravcod şi a creditorului majoritar, CEC Bank, care au crezut în planul propus şi în viitorul Galli Gallo”, a declarat Alexandru Tănase, Senior Partner CITR şi Managing Partner CITR Braşov.

Planul de reorganizare propus şi implementat de CITR a presupus un transfer de business de succes cu transfer de active ale celorlalte două companii din grup, aflate în faliment, care a dus astfel la o integrare. Apoi, compania Galli Gallo a intrat în profit operaţional prin restructurare operaţională şi financiară pe principii sănătoase, care au facut ca societatea să înregistreze EBITDA pozitiv, în procedură de insolvenţă.

„Prin misiunea asumată, CEC Bank se defineşte drept un susţinător activ al proiectelor româneşti care, prin natura lor, contribuie la dezvoltarea economică, la crearea şi menţinerea locurilor de muncă. Peneş este un brand puternic, în care noi am crezut, şi care va continua să existe graţie unui plan eficient de reorganizare a companiei Galli Gallo", a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedinte-director general CEC Bank.

Galli Gallo, alături de alte două societăţi din grup, Avicola Codlea & Partenerii SRL şi Broilerom SRL, au intrat în procedură de insolvenţă în septembrie 2013. STS Trading şi Bravcod, parteneri comerciali ai Galli Gallo, au iniţiat discuţiile cu administratorul judiciar şi creditorii majoritari în vederea achiziţiei businessului deţinut de grupul Galli Gallo. În 2017 s-au definitivat demersurile juridice privind confirmarea şi implementarea planului de reorganizare propus de CITR pentru SC Galli Gallo, iar în 2018 s-a încheiat tranzacţia cu Bravcod privind transferul de business şi transferul tuturor activelor core pe care grupul Galli Gallo le deţinea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.