Grupul Bosch anunţă că îşi măreşte investiţiile, astfel că anul viitor intenţionează să investească peste 400 de milioane de euro în extinderea fabricilor de plăcuţe semiconductoare din Dresda şi Reutlingen, Germania, şi a operaţiunilor sale din domeniul semiconductorilor din Penang, Malaezia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca urmare a crizei globale de cipuri, Bosch îşi măreşte investiţiile. La doar câteva săptămâni după deschiderea noii sale fabrici de plăcuţe semiconductoare din Dresda, furnizorul de tehnologie şi servicii anunţă o altă investiţie de ordinul sutelor de milioane în unităţile de producţie de cipuri. Numai în 2022, Bosch intenţionează să investească peste 400 de milioane de euro în extinderea fabricilor de plăcuţe semiconductoare din Dresda şi Reutlingen, Germania, şi a operaţiunilor sale din domeniul semiconductorilor din Penang, Malaezia", anunţă grupul.

Cea mai mare parte a investiţiei  este alocată pentru noua fabrică Bosch de plăcuţe semiconductoare de 300 de milimetri din Dresda, unde capacitatea de producţie urmează să fie extinsă şi mai rapid în 2022.

Aproximativ 50 de milioane de euro din suma planificată vor fi cheltuite anul viitor pentru fabrica de plăcuţe semiconductoare din Reutlingen, lângă Stuttgart. Bosch va investi aici în total 150 de milioane de euro pentru spaţiul suplimentar cu mediu controlat, din 2021 până în 2023.

„Cererea de cip-uri continuă să crească cu o viteză ameţitoare. Având în vedere situaţia actuală, ne extindem sistematic producţia de semiconductori, astfel încât să putem oferi clienţilor noştri cea mai bună susţinere posibilă”, a declarat Volkmar Denner, preşedintele consiliului de administraţie al Robert Bosch GmbH.

De asemenea, Bosch construieşte la Penang, Malaezia un nou centru de testare pentru semiconductori. Începând din 2023, centrul va testa cipurile semiconductoare şi senzorii fabricaţi.

„Aceste investiţii planificate demonstrează încă o dată importanţa strategică a deţinerii propriei noastre capacităţi de producţie pentru tehnologia de bază a semiconductorilor”, spune Denner.

GRupul vorbeşte de o accelerare în Dresda şi de noi spaţii cu mediu controlat în Reutlingen.

„Obiectivul nostru este să mărim producţia de plăcuţe semiconductoare în Dresda mai devreme decât era planificat şi, în acelaşi timp, să extindem capacitatea camerelor cu mediu controlat din Reutlingen. Fiecare cip suplimentar pe care îl producem va fi de ajutor în situaţia actuală”, a declarat Harald Kroeger, membru al consiliului de administraţie al Robert Bosch GmbH.

Peste 4.000 de metri pătraţi vor fi adăugaţi, în două etape, celor 35.000 de metri pătraţi de spaţiu cu mediu controlat din Reutlingen. Prima etapă, adăugarea unei suprafeţe de 1.000 de metri pătraţi pentru producţia de plăcuţe semiconductoare de 200 de milimetri, pentru a ajunge la un total de 11.500 de metri pătraţi, a fost deja finalizată. Pentru aceasta a fost necesară transformarea spaţiului de birouri într-o cameră cu mediu controlat în ultimele luni şi conectarea acesteia la fabrica de plăcuţe semiconductoare existentă printr-o pasarelă.

Noua unitate produce plăcuţe semiconductoare din septembrie.

„Ne-am extins deja capacitatea de producţie de plăcuţe semiconductoare de 200 de milimetri cu aproximativ 10 procente”, spune Kroeger.

Pentru acest obiectiv au fost necesare cheltuieli de capital de 50 de milioane de euro (în 2021). Prin această mişcare, compania răspunde în special cererii sporite de senzori MEMS şi semiconductori de putere cu carbură de siliciu. A doua etapă a extinderii va crea încă 3.000 de metri pătraţi de spaţiu cu mediu controlat până la finalul anului 2023. În acest scop, compania va investi aproximativ 50 de milioane de euro în ​​2022 şi în 2023. Prin dezvoltarea producţiei de semiconductori la locaţia sa din Reutlingen, Bosch creează, de asemenea, 150 de locuri de muncă noi.

"Microelectronica este un factor cheie pentru succesul tuturor domeniilor de activitate ale companiei Bosch. Recunoscând din timp potenţialul acestei tehnologii, compania produce componente semiconductoare de mai bine de 60 de ani. Astfel, Bosch este una dintre puţinele companii cu o înţelegere profundă a microelectronicii, precum şi cu expertiză în electronică şi software. Bosch poate combina acest avantaj competitiv decisiv cu punctul său forte în materie de producţie de semiconductori", anunţă Bosch.

Furnizorul de tehnologie şi servicii produce componente semiconductoare în Reutlingen din 1970.

Acestea sunt utilizate atât în produsele ​​electronice de larg consum, cât şi în aplicaţiile auto. Componentele electronice moderne de la bordul autovehiculelor constituie baza pentru reducerea emisiilor din trafic, prevenirea accidentelor rutiere şi sporirea eficienţei sistemelor de propulsie.

„Bosch se poate baza pe expertiza sa în domeniul auto şi al semiconductorilor pentru a dezvolta sisteme electronice superioare”, a declarat Kroeger.

Producţia la fabrica de plăcuţe semiconductoare de 300 de milimetri din Dresda a început în luna iulie a acestui an, cu şase luni mai devreme decât era planificat. Cipurile produse în noua fabrică sunt utilizate iniţial pentru sculele electrice Bosch. Pentru clienţii din industria auto, producţia de cipuri a început în septembrie, prin urmare cu trei luni mai devreme decât era planificat.

De la introducerea tehnologiei de 200 milimetri, în 2010, Bosch a investit peste 2,5 miliarde de euro în fabricile de plăcuţe semiconductoare din Reutlingen şi Dresda. În plus, au fost investite miliarde de euro în dezvoltarea microelectronicii.

Grupul Bosch este prezent în România de 27 de ani şi are aproximativ 8.160 de angajaţi în cinci entităţi. În 2020, Bosch a înregistrat vânzări de 448 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 395.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2020). Compania a generat vânzări de 71,5 miliarde de euro în 2020. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 şi mobilitate conectată. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Cu cele peste 400 de locaţii din lumea întreagă, Grupul Bosch a fost neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon încă din primul trimestru al anului 2020. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 73.000 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare în cele 129 de locaţii din lume, precum şi aproximativ 34.000 de ingineri software.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.