Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, afirmă că este necesară o instituţie care să finanţeze proiectele de importanţă strategică pentru ţară, aspectul fiind discutat cu reprezentanţii băncilor de dezvoltare, în contextul operaţionalizării viitoarei Bănci de Investiţii şi Dezvoltare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem nevoie de o instituţie care să finanţeze proiectele de importanţă strategică pentru ţară şi care să asigure o sinergie între fondurile instituţiilor financiare internaţionale şi proiectele româneşti. A fost un aspect pe care l-am discutat astăzi la Guvernul României cu reprezentanţii băncilor de dezvoltare, în contextul operaţionalizării viitoarei Bănci de Investiţii şi Dezvoltare. Pentru mine este o prioritate de mandat asumată”, a scris, joi seară, pe Facebook, Marcel Boloş.

Ministrul Finanţelor a precizat că se va lucra strâns cu băncile internaţionale de dezvoltare.

”Este important să subliniem că această colaborare nu este doar un parteneriat formal, ci o relaţie asumată şi orientată spre acţiune, dacă vrem să îmbunătăţim climatul investiţional din ţară”, a mai transmis ministrul.

Acesta a anunţat, de asemenea, că a avut o întrevedere cu Marina Wes, noul director regional al World Bank pentru Uniunea Europeană.

”Am felicitat-o pentru noua funcţie şi ne-a asigurat că vom beneficia în continuare de expertiză şi resurse finanţarea nevoilor de lichidităţi ale bugetului. Concomitent, ne bazăm pe sprijinul Băncii Mondiale pentru implementarea reformelor structurale, inclusiv cele din PNRR. Aceste parteneriate sunt vitale pentru a accelera dezvoltarea economică, îmbunătăţi calitatea vieţii românilor şi contribui la construirea unei societăţi mai echitabile şi mai incluzive”, a mai scris ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.