Boeing a anunţat, vineri, că va începe să livreze avioane comerciale capabile să funcţioneze doar cu biocarburanţi până la sfârşitul deceniului, afirmînd că reducerea daunelor produse mediului de carburanţii fosili este ”provocarea vieţii noastre”, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obiectivul Boeing, care necesită actualizarea sistemelor avioanelor, creşterea cerinţelor legate de amestecul carburanţilor şi certificarea de siguranţă din partea autorităţilor de reglementare, este un element central al obiectivului mai larg al industriei de reducere la jumătate a emisiilor de carbon până în 2050, a arătat producătorul american de avioane.

”Este o provocare extraordinară, este provocarea vieţii noastre”, a declarat directorul pentru Strategie în Domeniul Sustenabilităţii, Sean Newsum.

Zborurile comerciale generează în prezent circa 2% din emisiile de carbon la nivel global şi aproximativ 12% din emisiile generate de transporturi, potrivit datelor citate de Air Transport Action Group (ATAG).

Boeing are la dispoziţie numai un deceniu pentru a ajunge la ţinta sa, pentru că avioanele care vor intra în exploatare în 2030 vor rămâne în serviciu, în mod normal, până în 2050.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.