Constructorul american de avioane Boeing a anunţat sâmbătă că a anulat un acord de 4,2 miliarde de dolari pentru preluarea diviziei de avioane comerciale a companiei Embraer, renunţând la ani de muncă pentru o achiziţie care, potrivit producătorului de avioane brazilian, ar fi avut un efect transformator, ransmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul Boeing a confirmat informaţiile publicate anterior de Reuters, potrivit cărora acordul este aproape de eşec pe măsură ce cele două companii se apropie de un termen limită.

Potrivit Boeing, Embraer nu a reuşit să respecte anumite condiţii pentru ca acordul să poată continua, dar nu a precizat care sunt acestea. Termenul limită de 24 aprilie era inclus în acord de la începutul anului trecut. Dar piedicile legate de legislaţia în domeniul concurenţei au obligat cele două companii să încerce să stabilească un nou termen.

Reprezentanţii Embraer au refuzat să comenteze.

În iulie 2018, Boeing a convenit preluarea unei participaţii de 80% la divizia de avioane comerciale a companiei braziliene Embraer, pentru a putea concura direct Airbus pe piaţa avioanelor de dimensiuni medii, cu până la 150 de locuri.

La momentul respectiv, Embraer a susţinut că acordul este crucial pentru existenţa viitoare a companiei.

”Având în vedere situaţia actuală de pe piaţa mondial a aviaţiei, se poate vedea că acordul cu Boeing nu este doar benefic pentru Embraer ci şi fundamental pentru supravieţuirea companiei”, afirmat anul trecut juriştii Embraer, la răspuns la o contestaţie în justiţie.

Embraer a făcut şi eforturi mari pentru a separa de grup divizia de avioane comerciale, pentru a o pregăti pentru preluarea de către Boeing. La începutul anului, compania a suportat cheltuielile pentru a trimite toţi angajaţii într-un concediu plătit de două săptămâni, pentru a gestiona pregătirile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.