Banca Naţională a României (BNR) a anunţat miercuri că va lansa în circuitul numismatic patru monede dedicate anversării a 500 de ani de la sfinţirea bisericii mănăstirii Curtea de Argeş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din cele patru monede, trei dintre ele (din aur, argint şi tombac cuprat) formează un set. Prima monedă din set, din aur, are o valoare nominală de 100 de lei, un diametru de 21 de milimetri şi greutatea de 6,452 grame. 

”Aversul monedei din aur redă un detaliu ornamental exterior al bisericii mănăstirii Curtea de Argeş, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „100 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2017”, precizează BNR.

Reversul, comun tuturor monedelor (din aur, argint şi tombac cuprat), prezintă imaginea bisericii mănăstirii Curtea de Argeş şi inscripţia în arc de cerc ,,500 DE ANI DE LA SFINTIREA BISERICII MANASTIRII CURTEA DE ARGES”.

A doua monedă din set, din argint, are o valoare nominală de 10 de lei, un diametru de 37 de milimetri şi greutatea de 31,103 grame. A treia monedă, din tombac cuprat,  are o valoare nominală de 1 leu, un diametru de 37 de milimetri şi greutatea de 23,5 grame.

A patra monedă, care nu face parte din set, este din tombac cuprat,  are o valoare nominală de 1 leu, un diametru de 37 de milimetri şi greutatea de 23,5 grame.

Tirajul emisiunii este de 150 seturi şi 150 de monede din tombac cuprat.

Setul de trei monede are un preţ de 2.095 lei, fără TVA, iar a patra monedă costă 80 de lei, fără TVA. Vânzarea se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.