Blue Air, cea mai mare companie aeriana românească, a transportat anul trecut 5.061.790 pasageri, cu 70% mai mult faţă de anul anterior şi peste estimările iniţiale, şi mai mult decât dublu faţă de anul 2015, când a transportat puţin peste 2 milioane de pasageri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creşterea numărului de pasageri cu 70% se datorează faptului că, în 2017, Blue Air a continuat să se extindă, a crescut numărul de rute interne, frecvenţa acestora, dar şi legăturile directe între litoral cu o parte dintre oraşele mari din România, arată un comunicat.

“Am reuşit să avem un record şi la numărul de rute, cu 104 rute operate regulat, şi peste 700 de curse charter. Pasagerii noştri au primit foarte bine cele 33 de noi rute inaugurate în 2017. Şi, chiar la finalul anului trecut, în timp ce românii se pregăteau de Revelion, echipa Blue Air a întâmpinat cu entuziam o nouă aeronavă Boeing 737-800”, a declarat directorul general Blue Air, Gheorghe Răcaru.

De altfel, acesta declara în decembrie într-un interviu pentru News.ro că preconizează o creştere a cifrei de afaceri şi a numărului de pasageri cu 10% în 2018, de la 400 milioane euro şi 5 milioane pasageri în 2017.

”Ca număr de pasageri, depăşim 5 milioane în acest an, cu 2 milioane mai mult faţă de anul trecut. În 2017 am continuat să ne îmbunătăţim serviciile, în luna septembrie am lansat şi o nouă platformă online de rezervări, am adus în flotă avioane Boeing de capacitate mai mare, am mărit frecvenţele pe anumite rute. Toată această dezvoltare a contribuit la creşterea numărului de pasageri”, a declarat oficialul Blue Air, pentru News.ro, în luna decembrie.

Anul trecut a fost lansată şi baza de la Constanţa, care a operat zboruri 506 zboruri, către Roma (Fiumicino), Bruxelles, Cluj-Napoca, Iaşi, Oradea, Paris Beauvais şi Timişoara.

 În acelaşi timp, de la Iaşi, au fost inaugurate, anul trecut, rute spre Torino, Valencia, München, Milano Bergamo, Florenţa şi Glasgow, în timp ce de la Cluj-Napoca au fost lansate rute noi spre Londra (Luton), Larnaca, Nisa şi Tel Aviv.

 De la Bucureşti a fost  inaugurate anul trecut curse spre: Tel Aviv, Copenhaga, Bordeaux, Oslo (Gardermoen), Helsinki.

”Blue Air a crescut şi numărul de rute externe. A fost inaugurată şi o bază nouă, în Italia, la Alghero, cea de-a noua bază din portofoliul companiei. Iar pasagerii Blue Air au putut călători, în 2017, de pe bazele sale internaţionale spre următoarele noi destinaţii: de la Liverpool spre Roma, Milano Bergamo şi Alicante, de la Torino spre Copenhaga, Malaga, Sevilia, Lisabona şi Trapani, de la Larnaca (Cipru) spre Birmingham şi Liverpool, de la Alghero spre Roma Fiumicino”, informează compania.

De asemenea, compania a comandat anul trecut 12 avioane Boeing 737 MAX 8, astfel că Blue Air va deveni primul operator de Boeing 737 MAX din România. Noile aeronave se vor alătura flotei începând cu vara anului 2019.

“Dacă în anul 2017 ne-am concentrat pe investiţie puternică în flotă, în 2018 ne vom axa pe consolidarea companiei pe plan intern şi extern”, a concluzionat Gheorghe Răcaru.

Blue Air şi-a început activitatea pe 13 decembrie 2004, în prezent operând peste 100 de rute din 16 ţări. Compania are nouă baze operaţionale, în Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Larnaca, Liverpool, Torino şi Alghero.

Blue Air are acum 1.500 salariaţi. În bazele externe, 85% dintre angajaţii companiei sunt locali.

În prezent, compania are o flotă 28 de avioane Boeing 737.

În anul 2016, Blue Air a devenit cea mai mare companie aeriană românească, depăşind în premieră compania de stat Tarom după numărul de pasageri transportaţi. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.