Valoarea tranzacţiilor online de Black Friday ajunsese la 50,1 milioane de lei în intervalul 00.00 - 14.30, cu 7.000 lei mai mult decât în ediţia de anul trecut, iar coşul mediu de cumpărături online era de 703 de lei, potrivit datelor transmise de PayU România. Retailerii se aşteaptă să aibă vânzări de trei ori mai mari faţă de ediţia din 2015 a Black Friday.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul tranzacţiilor ajunsese, la ora 14.30, la 71.382.

PayU România estimează că valoarea tranzacţiilor online din acest an de Black Friday va ajunge la 110 milioane lei, în creştere cu 60% faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

“Cifrele sunt incredibile de Black Friday. Toţi retailerii au trafic şi vânzari mult peste aşteptări. Traficul înregistrat de unii retaileri astăzi depăşeşte volumul înregistrat într-o lună”, a declarat vineri directorul executiv al Asociaţiei Române a Magazinelor Online (ARMO), Florinel Chişu.

Acesta a spus că retailerii se aşteaptă la vânzări de trei ori mai mari decât în aceeaşi perioadă din 2015. 

Black Friday este ziua care urmează Zilei Recunoştinţei în Statele Unite şi care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun.

Comercianţii români au preluat acestă sărbătoare, dar unii retaileri au anunţat reduceri şi înainte sau după ziua evenimentului. Cele mai mari companii care oferă reduceri cu ocazia Black Friday în România sunt eMag.ro, evoMag, Elefant.ro, Flanco, Ikea sau Carrefour.

Mai multe site-uri, inclusiv cel al eMag, au picat vineri dimineaţă din cauza traficului intens.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.