Consorţiul format din Equatorial, Bittnet Training şi Docentix (e-Learning Company) a fost selectat în calitate de Partener al Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR) pentru proiectul "Competenţe în Tehnologii Avansate pentru IMM-uri" din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), anunţă Bittnet Group.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul are o valoare totală de 36.000.000 euro care vor fi folosiţi pentru finanţarea planurilor de training în IT a peste 2000 de IMM-uri din România. 

Scopul principal este consolidarea competenţelor digitale de bază şi avansate ale angajaţilor din sectoarele tehnologice esenţiale. Această iniţiativă oferă angajaţilor din întreprinderile mici şi mijlocii româneşti oportunitatea de a-şi îmbunătăţi nivelul de cunoştinţe şi competenţe prin participarea la programe de formare profesională în 9 domenii tehnice cheie, incluzând Internet of Things, Big Data, Cloud, Machine Learning, AI, Automatizarea Proceselor Robotice - RPA, Blockchain, Cyber Security şi Additive Manufacturing, precizează compania.

Consorţiul condus de Equatorial, a obţinut cel mai mare punctaj la evaluarea tehnică, acumulând 98,95 puncte din 100, clasându-se astfel pe primul loc în lista partenerilor selectaţi de ADR drept furnizor de formare profesională. Din cele 26 de candidaturi, doar 8 au îndeplinit criteriile de evaluare şi vor semna un acord cadru cu ADR.

“Pentru divizia de educaţie a grupului Bittnet, acest proiect este unul care însumează eforturile noastre din ultimii ani de a contribui la digitalizarea României şi de a creşte gradul de competenţă în tehnologii avansate ale angajaţilor din companiile din România. Ne propunem să sprijinim procesul de învăţare şi certificare internaţională a peste 10.000 de angajaţi din IMM-uri prin participarea la cursuri, cu peste 60 de traineri certificati Microsoft, Cisco, Linux, AWS, Oracle, CompTIA, VMware, DevOps, AI etc şi prin asta să contribuim la adopţia tehnologiei mai rapid în companii.” declară Cristina Raţiu, CEO Bittnet Training. 

Proiectul, având ca termen previzionat de încheiere data de 31 decembrie 2025, are ca obiectiv nu doar transferul de cunoştinţe şi competenţe tehnologice către beneficiarii finali, ci şi implementarea unei monitorizări şi evaluări continue a impactului generat de aceste servicii de training. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.