Bitcoin şi ether au scăzut, miercuri, la cele mai reduse niveluri din ultimele 3 luni şi jumătate, consemnând cel mai amplu declin zilnic din martie anul trecut, în urma unei măsuri luate de China cu o zi în urmă, care interzice instituţiilor financiare şi de plăţi să ofere servicii legate de criptomonede, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe parcursul tranzacţiilor, capitalizarea pieţei criptomonedelor a pierdut aproape 1.000 de miliarde de dolari, iar la jumătatea zilei de miercuri era de 1.650 de miliarde de dolari.

Bitcoin, cea mai valoroasă şi cea mai cunoscută criptomonedă, era deja sub presiunea unei serii de tweeturi ale şefului Tesla, Elon Musk, dar ştirile din China i-au accentuat declinul, până la 30.066 dolari pe unitate, cel mai redus nivel atins în ultimele 3 luni şi jumătate.

Criptomoneda a scăzut cu 54%, de la un nivel record de 64.895 de dolari pe unitate atins pe 14 aprilie. Bitcoin se îndreaptă şi spre primul declin lunar consemnat din noiembrie 2018.

”Scăderea puternică a preţului bitcoin nu trebuie să vină ca un şoc pentru piaţă. Pentru orice activ care a crescut aşa de mult ca bitcoin în ultimul an ar trebui să existe aşteptări privind unele scăderi, pentru că unii investitori îşi extrag profiturile, aşa cum vedem în prezent”, a declarat Gavin Smith, director general al consorţiului crypto Panxora.

Declinul bitcoin a tras după el şi alte active crypto, cum este ether, monedă legată de reţeaua blockchain ethereum, care a coborât la 1.850, cel mai slab nivel atins de la sfîrşitul lunii ianuarie.

Moneda şi-a atenuat declin pe parcursul zilei, fiind cotată în scădere cu 26%, la 2.497 de dolari pe unitate, de la un maxim record atins pe 12 mai, ether a scăzut cu 57%.

Dogecoin a scăzut la rândul ei, cu aproape 26%, la 0,35 dolari pe unitate, potrivit Coingecko.

Acţiunile platformei de tranzacţionare crypto Coinbase au scăzut miercuri cu 7,4%, iar de la listarea directă din aprilie preţul acestora s-a redus la aproape jumătate.

Titlurile Tesla au scăzut la rândul lor miercuri, cu 3,8%, la 555,83 dolari pe unitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.