Bitcoin a scăzut sâmbătă sub 20.000 de dolari, până la cel mai redus nivel din ultimele 18 luni, extinzându-şi declinul pe măsură ce investitorii renunţă la activele mai riscante pe fondul creşterii ratelor dobânzilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a scăzut cu peste 7%, până la 18.732 dolari pe unitate, cel mai mic nivel atins din decembrie 2020.

Bitcoin a scăzut cu aproximativ 59% în acest an, în timp ce criptomoneda rivală ether, a coborât cu 73%.

Sectorul monedelor digitale a fost afectat puternic săptămâna aceasta, după ce compania de creditare în criptomonede Celsius a blocat retragerile şi transferurile între conturi.

Piaţa criptomonedelor a suferit pierderi după ce companii precum Coinbase Global, Gemini şi Blockfi au declarat că vor concedia mii de angajaţi, pe măsură ce investitorii renunţă la activele riscante.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.