Bitcoin a crescut miercuri cu până la 18%, după ce marţi a coborât temporar sub pragul de 30.000 de dolari pe unitate, anulând creşterile din 2021, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, bitcoin a urcat la peste 34.000 de dolari pe unitate, atingînd un maxim de 34.367 de dolari pe unitate, potrivit datelor Coin Metrics.

Şi alte criptomonede au avut o evoluţie ascendentă, ether avansând cu 6%, la 2.014 dolari pe untiate, iar XRP cu 9%, la 64 de cenţi.

Motivele acestor creşteri nu sunt cunoscute, dar se ştie că criptomonedele sunt volatile.

Bitcoin a avut un început de an foarte bun, atingând un nivel maxim istoric, de aproape 65.000 de dolari, înainte de debutul bursier al platformei Coinbase şi datorită interesului investitorilor instituţionali pentru criptomonede.

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a avut ulterior o evoluţie inconstantă, cu variaţii mari, pierzînd aproape jumătate din valoare în urma unei serii de ştiri negative.

În China, autorităţile au restricţionat mineritul de bitcoin, procesul consumator de energie care validează tranzacţiile şi generează noi bitcoinuri.

Declaraţiile miliardarului Elon Musk au avut la rândul lor un rol în fluctuaţiile bitcoin.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.