Candidaţii din judeţul Mureş de pe platforma de recrutare online BestJobs au acum disponibile peste 3.300 de joburi la care pot să aplice, cu 42% mai multe decât în aceeaşi perioadă din 2021, dintre acestea, 84% se adresează locuitorilor din Târgu Mureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Candidaţii din judeţul Mureş de pe platforma de recrutare online BestJobs au acum disponibile peste 3.300 de joburi la care pot să aplice, cu 42% mai multe decât în aceeaşi perioadă din 2021. Dintre acestea, 84% se adresează locuitorilor din Târgu Mureş. Nivelul activităţii pe piaţa de recrutare a crescut la nivel naţional, fără a mai fi influenţat negativ de sezonul estival, ca în anii trecuţi”, anunţă platforma.

În ceea ce priveşte numărul de joburi din judeţul Mureş, acesta s-a menţinut constant de la începutul anului şi până acum.

În ceea ce priveşte tendinţele în piaţa de recrutare din ultimele 6 luni, cele mai multe oportunităţi profesionale pentru mureşeni se pot regăsi în Vânzări, Financiar, Management, Tehnic şi Inginerie.

19% din totalul joburilor dedicate candidaţilor mureşeni pot fi realizate de la distanţă, ele menţionând „remote” în anunţul de angajare. Cele mai multe dintre ele sunt în Inginerie, IT, Management, Vânzări, Financiar/ Contabilitate.

Şi candidaţii din judeţul Mureş au fost foarte activi în dorinţa de a obţine un job nou. Numai în ultimele 30 de zile, s-au înregistrat peste 23.500 de aplicări, dintre care 82,5% în Târgu Mureş, 9% în Reghin şi 8,5% în Sighişoara. Cele mai vânate poziţii au fost: Asistent vânzări part-time, cu 1.460 de aplicări, Consultant vânzări, cu 1.318 de aplicări, Casieră/Casier, cu 1.100 de aplicări şi Asistent vânzări full-time, cu 641 de aplicări. Astfel, Vânzările conduc topul celor mai dinamice domenii din zonă, urmat de Financiar şi Management. La polul opus, sectorul public, Educaţia şi Call-center-ul au atras cele mai puţine aplicări.

Candidaţii pot regăsi pe platformă şi numeroase oportunităţi de reconversie profesională, cum ar fi cursurile de specializare ce pot fi făcute prin minister (ANOFM), cursuri online în IT, specializări şi acreditări, cursuri de formare şi calificare.

La nivelul judeţului Mureş, Ingineria ocupă un loc special atât când vine vorba de numărul de joburi active, cât şi de salarii. Astfel, un Inginer mecanic sau electric poate câştiga similar cu un Programator PHP, adică un salariu lunar net cuprins între 1000 şi 1.400 de euro. Salariile nete ale programatorilor pot creşte şi până la 2.000 de euro, pe lună, iar un agent imobilar poate atinge nivelul de 1.500 de euro. La nivel similar din punct de vedere al veniturilor se mai află şi un Specialist Marketing cu un Agent de Vânzări, cu maximum 800 de euro pe lună. 

Din topul celor mai mari companii care fac angajări în acest moment pe BestJobs fac parte Lidl, Lindab, Regina Maria, Allianz Ţiriac şi Infosys. Piaţa locală este şi ea destul de ofertantă în Mureş, astfel că printre angajatorii care atrag cei mai mulţi candidaţi se numără M&CO HR Service, o companie de recrutare şi training care oferă servicii conexe, Moemax.ro, un magazin de accesorii şi mobilă, OrtoProfi, producător şi distribuitor de proteze, orteze, dispozitive de mers şi îngrijire la domiciliu, SC PharmaFarm SA, o companie românească al cărei obiect de activitate îl reprezintă distribuţia en-gross de produse farmaceutice şi parafarmaceutice, dar şi Warcon Innovation, care oferă soluţii pentru construcţii.

BestJobs este una dintre cele mai mari platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii, peste 40.000 de joburi şi mii de freelanceri, agenţi de recrutare sau specialişti în dezvoltare profesională şi personală (coachi, mentori, terapeuţi, avocaţi şi alte tipuri de specialişti).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.