Bell Helicopter, gigant american din domeniul aeronautic, a anunţat miercuri un parteneriat cu Safran, companie franceză care activează în domeniul propulsiei aeronautice şi în industriile spaţiale şi de apărare, privind dezvoltarea unor sisteme inovatoare de propulsie electrice hibride pentru viitoarele taxiuri aeriene şi pentru a sprijini conceptul de aeronave Bell cu decolare şi aterizare verticală (VTOL – Vertical Take-Off and Landing).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Bell se află în prima linie a mobilităţii la cerere – deschizând paradigma către o nouă eră a zborului, în care avantajele aviaţiei sunt accesibile mai multor persoane, în mai multe locuri", a declarat Scott Drennan, directorul pentru inovare din cadrul Bell.

În ultimii ani, echipele de inovare Safran au explorat în mod activ potenţialul soluţiilor hibride pentru viitoarele sisteme de propulsie.

”Viziunea comună a Bell şi Safran pentru aeronavele electrice şi hibride este să se angajeze în scopul implementării cu succes a sistemelor Bell Air Taxi şi a viitoarelor sisteme de mobilitate la cerere, arată un comunicat al celor două companii.

 În cadrul acestei colaborări, Bell va conduce activitatea de proiectare, dezvoltare şi producţie de sisteme VTOL, iar Safran îşi va aduce expertiza tehnică în dezvoltarea unui sistem de propulsie inovator.

"Datorită unei strategii de dezvoltare a tehnologiei pe termen lung desfăşurată în cadrul grupului Safran, putem astăzi să oferim companiei Bell soluţiile hibride de energie electrică pentru produsele lor de generaţie următoare", a declarat Stéphane Cueille, prim-vicepreşedinte executiv pentru cercetare, tehnologie şi inovare din cadrul Safran.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.