Banca Comercială Română a anunţat vineri că acordă o facilitate sindicalizată în valoare de 51 milioane euro acordată Pehart Tec Group, cel mai mare producător de role industriale de hârtie din sud-estul Europei, pentru dezvoltarea celor două fabrici ale companiei din judeţele Alba şi Cluj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Banca Comercială Română a acţionat în calitate de coordonator, aranjor principal mandatat, agent de documentaţie, agent de facilitate si garanţii, pentru o facilitate sindicalizată în valoare de 51 milioane euro acordată Pehart Tec Group, cel mai mare producător de role industriale de hârtie din sud-estul Europei şi cel mai mare convertor de produse de hârtie pentru uz casnic din România, deţinut de Abris Capital Partners”, a anunţat banca.

Finanţarea va fi utilizată în dezvoltarea celor două fabrici ale companiei din Petreşti (judeţ Alba) şi Dej (judeţ Cluj). În aceste două locaţii, Pehart intenţionează construirea de noi facilităţi pentru producţia de hârtie, creşterea zonei de converting, investiţii în echipamente de ultimă generaţie pentru creşterea producţiei şi dezvoltarea portofoliului cu noi produse; astfel, compania va crea noi locuri de muncă pentru comunităţile locale din cele două oraşe.

Această facilitate a fost aranjată de un sindicat de bănci, format din Banca Comercială Română, în calitate de coordonator, aranjor principal mandatat, agent de documentaţie, agent de facilitate si garanţii, împreună cu ING Bank NV Amsterdam, Bucharest Branch, Raiffeisen Bank SA şi OTP Bank România SA, în calitate de aranjori principali mandataţi.

”Planurile noastre de dezvoltare includ investirea a 20 de milioane de euro pe parcursul a trei ani, printr-un parteneriat solid cu băncile care au facilitat creditul. Ne angajăm să fim un exemplu pentru industria de producţie a hârtiei şi, pe măsură ce intrăm pe noi pieţe, să stabilim un nou standard de dezvoltare etică şi prietenoasă cu mediul”, spune  Gabriel Stanciu, general manager al Pehart  Tec Group.

Primul credit sindicalizat pentru Pehart a fost acordat în 2016.

 Pehart este cel mai mare cel mai mare producător de role industriale de hârtie din Europa de Sud-Est şi cel mai mare convertor de produse de hârtie pentru uz casnic şi industrial din România. Compania operează în două facilităţi de producţie, localizate în Petreşti (judeţ Alba) şi Dej (judeţ Cluj), având o capacitate de producţie care permite o creştere şi mai mare în conversie. În 2015, Pehart a fost achiziţionat de fondul de private equity Abris Capital Partners.

Abris Capital Partners Ltd. este un fond independent de top de private equity, care se concentrează pe oportunităţi mid-market în ţările din Europa Centrală şi de Est. (CEE). Fondat în 2007, Abris are ca strategie parteneriatul cu cele mai dinamice şi de succes companii din Europa Centrală şi de Est, care pot beneficia de un influx de capital şi/sau expertiză managerială atât la nivel strategic, cât şi operaţional. Cu un capital de investiţii de aproximativ 1.,3 miliarde de euro, Abris a obţinut suport financiar de la multe instituţii de investiţii la nivel global, inclusiv fonduri de pensii publice şi corporative, instituţii financiare, companii de asigurări şi fonduri de tip endowment de la universităţi din SUA. Marja de investiţie Abris pentru o tranzacţie se situează între 30 şi 75 milioane euro, cu posibilitatea unor sume mai mari, în funcţie de caz. Abris operează în echipe regionale în Varşovia şi Bucureşti.

Banca Comercială Română are o reţea de 17 centre de afaceri şi 16 birouri mobile dedicate companiilor şi 371 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR are cea mai mare reţea naţională de ATM-uri şi maşini multifuncţionale – 1.830 de echipamente, aproximativ 12.700 POS-uri şi servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking şi E-commerce.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor. Are peste 1,6 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri şi Mid-Corporate (Business Banking) şi Wholesale Banking.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.