Grupul german Bayer a aceptat miercuri un acord în afara instanţelor în valoare de până la 10,9 miliarde de dolari pentru închiderea proceselor din Statele Unite în care este acuzat că erbicidul Roundup poate duce la cancer, rezolvând un litigiu care i-a afectat preţul acţiunilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După mai mult de un an de discuţii, Bayer a ajuns la o înţelegere cu aproximativ 75% dintre reclamanţii actuali, care implică circa 125.000 de pretenţii financiare înregistrate şi neînregistrate, a anunţat miercuri grupul.

Cazurile închise reprezintă aproximativ 95% din procesele care urmau să fie judecate.

”Acordul referitor la Roundup este acţiunea corectă la momentul potrivit pentru Bayer, care pune capăt unei lungi perioade de incertitudini”, a declarat directorul general al Bayer, Werner Baumann.

Compania  adăugat că va efectua o plată de 8,8-9,6 miliarde de dolari pentru a închide litigiul actual legat de Roundup, inclusiv o sumă anticipată pentru acoperirea pretenţiilor financiare nerezolvate, şi 1,25 de miliarde de dolari pentru susţinerea unui acord colectiv separat legat de posibile litigii viitoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.