British American Tobacco (BAT), cea mai mare companie de tutun din România, a anunţat luni că va investi 800 de milioane de euro în următorii cinci ani în fabrica din Ploieşti. Investiţia, care va genera într-o primă etapă 200 de noi locuri de muncă în România, va permite extinderea produsului inovator de încălzire a tutunului - glo - în Europa, începând cu a doua jumătate a anului 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O nouă hală de producţie va fi construită de la zero pentru fabricarea Neostik-urilor, consumabilele din tutun care funcţionează cu dispozitivul glo. În total, spaţiul nou-creat de producţie va avea o suprafaţă totală de peste 7000 de metri pătraţi. Fabrica din România va fi unicul furnizor de Neostik-uri pentru Europa, dovadă a angajamentului BAT de a transforma industria tutunului printr-o gamă de alternative cu potenţial de risc redus pentru fumători”, arată un comunicat al companiei.

De asemenea, investiţia va creşte şi capacităţile de producţie a ţigaretelor tradiţionale.

„Creştem producţia pentru a susţine lansările de glo în alte ţări europene. Fabrica noastră din Ploieşti capătă un rol esenţial în realizarea viziunii BAT de a oferi fumătorilor produse cu potenţial de risc redus - cum este glo. Investiţia noastră în fabrica din Ploieşti susţine crearea, doar într-o primă etapă, a 200 de locuri de muncă în România, care se vor adăuga celor 800 de oameni care lucrează deja în fabrică acum”, a declarat Ram Addanki, director Aria Europa Centrală şi de Sud, British American Tobacco.

Fabrica din Ploieşti va furniza, de asemenea, Neostik-uri pentru piaţa românească, după ce glo a fost lansat în România, în premieră în Uniunea Europeană, la finalul anului trecut. În cele şase luni de la lansare, mai întâi în Bucureşti şi apoi în 17 alte oraşe importante din toată România, aproape 25.000 de fumători au adoptat tehnologia glo.

„Suma de 800 de milioane de euro care urmează să fie investită în Ploieşti în următorii cinci ani este o dovadă a angajamentului nostru faţă de România. În prezent, 60% din produsele fabricate în România pleacă la export în alte 45 de ţări, iar acest procent va creşte la 70% ca urmare a noilor investiţii. Dorim să continuăm să investim în România şi sperăm că guvernul român va oferi predictibilitatea necesară. Deoarece piaţa neagră a tutunului este una dintre cele mai serioase provocări pentru noi şi pentru investiţiile noastre, precum şi pentru veniturile guvernamentale şi pentru consumatori, este încurajator faptul că Guvernul român a anunţat planuri de asigurare a frontierelor româneşti până la sfârşitul anului şi a creat un grup de lucru cu scopul de a identifica cele mai bune soluţii legale la problema ilicitului”, a adăugat Ram Addanki.

Fabrica British American Tobacco din Ploieşti este deja una dintre cele mai avansate unităţi de producţie din punct de vedere tehnologic din cadrul grupului BAT la nivel global, după o investiţie de aproape 310 de milioane de euro până în prezent. Cu noile capacităţi de producţie, fabrica BAT din Ploieşti va deveni una dintre cele cinci mari unităţi de producţie BAT din lume.

glo este dispozitivul de încălzire a tutunului BAT care încălzeşte, şi nu arde, stick-uri de tutun special fabricate (numite Neostiks) la aproximativ 240° C.

Deoarece nu implică arderea tutunului, ca în cazul ţigărilor tradiţionale, glo are potenţial de risc redus faţă de fumatul tradiţional, spun oficialii BAT.

British American Tobacco este unul din principalii investitori din România şi al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al României. Numai în 2017, BAT a contribuit cu peste 1,7 miliarde de euro la bugetul de stat, sub formă de accize şi alte impozite.

BAT a investit până în prezent peste 310 milioane de euro în fabrica din Ploieşti, din care circa 60 de milioane în anul 2017.

Cu aproape 800 de angajaţi, fabrica din Ploieşti este una dintre cele mai importante unităţi de producţie BAT din lume, peste 60% din producţie fiind exportată.

În total, BAT are peste 2.500 de angajaţi în România, alte 25.000 de locuri de muncă fiind create indirect prin lanţul de aprovizionare şi distribuţie al companiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.