British American Tobacco (BAT) a anunţat că a investit până în prezent peste 2,5 miliarde de dolari la nivel global în dezvoltarea şi comercializarea produselor cu potenţial de risc redus cum este glo, cel mai nou produs de încălzire a tutunului din portofoliul său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"De când a fost lansat în România în decembrie 2017, aproape 100.000 de români au ales să folosească glo, un produs cu potenţial de risc redus în comparaţie cu fumatul. Conform studiilor, vaporii produşi de glo prin încălzirea tutunului conţin cu până la 90-95% mai puţine substanţe nocive decât fumul de ţigară", se arată în comunicat.

British American Tobacco este unul din principalii investitori din România şi al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu peste 1,7 miliarde de euro plătiţi anual sub formă de taxe şi impozite.

Afecţiunile asociate fumatului sunt cauzate în mare parte de substanţele nocive produse prin arderea tutunului.

"Produsele care nu implică arderea tutunului au potenţialul de a emite mult mai puţine substanţe nocive şi la niveluri mult mai scăzute în comparaţie cu ţigările. Deoarece utilizarea glo nu implică ardere, produsul are un potenţial de risc redus în comparaţie cu fumatul", spun reprezentanţii BAT.

Compania are în prezent peste 2.500 de angajaţi şi creează peste 25.000 de locuri de muncă pe lanţul de aprovizionare şi distribuţie.

"Pentru a demonstra potenţialul glo de a reduce riscurile asociate fumatului, BAT a realizat până acum 329 de studii care acoperă cinci domenii de interes: studii comportamentale, chimice, biologice, clinice şi modele populaţionale computerizate", arată comunicatul.

Reprezentanţii BAT spun că, spre deosebire de ţigările tradiţionale, glo încălzeşte, nu arde tutunul, producând un aerosol care conţine în jur de 90-95% mai puţine substanţe nocive decât fumul dintr-o ţigară tradiţională.

"Investim timp şi resurse în evaluarea produselor noastre atât pentru a oferi consumatorilor posibilitatea unor decizii informate, cât şi pentru a oferi autorităţilor informaţiile necesare pentru dezvoltarea unui cadru de reglementare bazat pe dovezi privind produsele cu potenţial de risc redus", a declarat Ileana Dumitru, director Juridic şi Relaţii Publice British American Tobacco Europa Centrală şi de Sud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.