Băncile Bancpost si EximBank au anunţat marţi încheierea unui parteneriat prin care întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) pot accesa credite cu o garanţie de până la 1,5 milioane de lei sau cu acoperire de până la 80% în cazul proiectelor de investiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Garanţiile sunt emise de statul roman prin intermediul băncii de stat EximBank, iar Bancpost are la dispoziţie un plafon total de garantare de 20 milioane lei prin semnarea Acordului de Plafon de Garantare IMM, potrivit comunicatului.

Pentru susţinerea activităţii curente, clienţii pot accesa garanţii de până la 70% din valoarea liniei de credit, facilitate care poate fi reînnoită anual.

”Astfel, prin semnarea Acordului de Plafon de Garantare IMM, un număr extins de companii mici şi mijlocii, care nu dispun de suficiente active pentru acoperirea garanţiilor, pot beneficia de soluţiile de creditare Bancpost. Plafonul de garantare pus la dispoziţia Bancpost este de 20 milioane lei şi este dedicat garantării creditelor în lei acordate de bancă clienţilor săi”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.