Bancpost, deţinută de grupul elen Eurobank, a trecut anul trecut pe profit, cu un rezultat de 35,2 milioane lei, după ce cheltuielile operaţionale s-au redus cu 16,4%, a anunţat miercuri instituţia de credit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2014, acţionarul majoritar al băncii a consemnat o pierdere de 46,3 milioane euro în România, după ce a constituit provizioane de 41,4 milioane euro.

Indicatorul costuri/venituri s-a redus anul trecut cu cinci puncte procentuale, la 76%.

Totodată, raportul credite/depozite s-a menţinut constant, la 78%, banca având capacitatea de autofinanţare a operaţiunilor pe plan local.

"Anul 2015 este anul care a marcat revenirea la profitabilitate pentru Bancpost şi care a adus reale perspective de creştere. Bancpost este pregatită pentru o creştere a business-ului pe termen lung şi va continua să contribuie, ca bancă sistemică, la susţinerea economiei şi a clienţilor săi", a declarat George Georgakopoulos, CEO Bancpost, într-un comunicat.

Banca avea, la finele anului trecut, o rată a creditelor neperformante (NPL) de 16,6%.

De asemenea, rata de adecvare a capitalului a urcat de la 18,75% la 20,51%, ceea ce indică o asigurare a surselor de finanţare.

Instituţia de credit are circa un milion de clienţi, deserviţi de o reţea de 147 de unităţi şi şapte centre de afaceri.

În Romania, Eurobank controlează Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower, IMO Property Investments Bucuresti, IMO - II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development si Seferco Development.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.