Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania (simbol bursier TLV), a doua cea mai mare bancă din România, a decis răscumpărarea unui număr de maximum 10 milioane acţiuni, proces ce va avea loc între 1 şi 23 martie, potrivit unui raport transmis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea băncii a decis astfel ”răscumpărarea de acţiuni BT (TLV), în condiţiile legii şi în cadrul limitelor Hotărârii AGEA din data de 26 aprilie 2017, respectiv cumpărarea un număr de maxim 10 milioane acţiuni (din totalul celor 25 milioane de acţiuni aprobate a fi răscumpărate de către AGEA) cu valoarea nominală de 1 leu/actiune, la un preţ minim egal cu preţul de piaţă de la BVB din momentul efectuării achiziţiei şi un preţ maxim de 3,5 lei, conform preţurilor zilnice de tranzacţionare la BVB, valabile în perioada de răscumpărare”, arată raportul.

Profitul net al Băncii Transilvania a scăzut anul trecut cu 3,46%, la 1,18 miliarde lei. Veniturile operaţionale ale băncii au scăzut cu 4,6%, la 2,67 miliarde lei.

Rata expunerilor neperformante ale Băncii Transilvania, conform definiţiei europene, este de 6%, iar gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante este de 70%.

Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă din România, are 2,2 milioane de clienţi, peste 7.000 de persoane în echipă şi peste 500 de sedii.

Banca Transilvania are o capitalizare de 10,63 miliarde lei.

Banca Transilvania a depăşit în 2016 în premieră BRD şi a urcat pe poziţia a doua în clasamentul băncilor româneşti după valoarea activelor, în urma BCR, care a rămas liderul pieţei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.