Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis joi menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,5% pe an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în şedinţa de astăzi, 12 noiembrie 2020, a hotărât următoarele: Menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,5% pe an; Menţinerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1% pe an şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) la 2% pe an", arată BNR.

De asemenea, Consiliul de administraţie al băncii centrale a decis reducerea ratei rezervei minime obligatorii pentru pasivele în valută ale instituţiilor de credit la nivelul de 5% de la 6% începând cu perioada de aplicare 24 noiembrie -23 decembrie 2020 şi menţinerea ratei rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei la nivelul de 8%.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.