Banca Angliei a lăsat, joi, dobânda de politică monetară la nivelul de 0,1%, a menţinut achiziţiile lunare de active la 875 de miliarde de lire sterline şi a revizuit în scădere estimările economice pentru trimestrul al treilea, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deciziile au fost luate de conducerea Băncii Angliei în unanimitate, dar viceguvernatorul Dave Ramsden i s-a alăturat lui Michael Saunders, membru extern al comitetului de politică monetară, votând pentru oprirea mai devreme a programului de achiziţii de obligaţiuni guvernamentale.

Banca centrală a revizuit în scădere estimările privind creşterea PIB din trimestrul al treilea la 2,1%, de la ritmul de 2,9% anticipat în august. Decizia a fost luată din cauza apariţiei unor contrângeri de aprovizionare.

Avansul PIB din trimestrul al treilea ar fi cu 2,5 puncte procentuale sub un maxim atins înainte de pandemia de Covid-19.

În privinţa inflaţiei, Banca Angliei a avertizat că preţurile de consum vor creşte probabil în acest an cu uşor peste 4%, dublu faţă de ţinta sa de 2%, în mare parte din cauza şocului provocat de creşterea preţurilor energiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.