Ministrul azer al Energiei, Parviz Shahbazov, şi ministrul iranian al Energiei, Reza Ardakanian, au discutat despre un proiect privind dezvoltarea unor centrale electrice la graniţa Azerbaidjanului cu Iranul, scrie publicaţia azeră Trend, citând Ministerul Energiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul reuniunii au fost discutate aspecte incluse pe agenda de cooperare bilaterală şi trilaterală privind industria energiei electrice.

În discursul său, Shahbazov şi-a informat omologul cu privire la poziţia Azerbaidjanului legat de proiectele în curs de implementare în cooperare cu Iranul în domeniul energiei electrice şi a proceselor de implementare, evaluând prelungirea termenului „acordului de cumpărare şi vânzare de energie electrică” între Azerenerji OJSC şi compania iraniană Tavanir până la finalul anului 2020, ca o etapă în sprijinul cooperării din acest domeniu.

În cadrul întâlnirii a fost discutat stadiul implementării hidrocentralelor „Khudafarin” şi „Giz Galasi”, precum şi al proiectului centralei hidroelectrice „Ordubad”.

Părţile au subliniat importanţa accelerării lucrărilor la aceste proiecte, fiind luată o decizie de organizare a reuniunilor comisiilor tehnice relevante în viitorul apropiat.

Cei doi oficiali au remarcat, de asemenea, importanţa creării unui coridor energetic ruso-azer-iranian pentru ambele ţări.

Ei au subliniat, de asemenea, faptul că cele trei ţări au ajuns la acorduri relevante privind pregătirea de către compania de consultanţă şi inginerie a unui studiu de fezabilitate pentru conectarea între ele a reţelelor electrice din Azerbaidjan, Iran şi Rusia.

În cadrul reuniunii au fost discutate şi perspectivele de cooperare dintre Azerbaidjan, Iran şi Turcia în domeniul energiei electrice.

Părţile au considerat de bun augur continuarea în mod regulat a discuţiilor despre subiectele enunţate.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.