Românii au accesat, în 2020, cu ajutorul brokerilor de credite peste 13.000 de împrumuturi în valoare de peste 400 milioane de euro, în creştere cu aproape 30% faţă de anul 2019, potrivit datelor transmise luni de brokerul AVBS Credit, membru al Asociaţiei Române a Brokerilor de Credite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Piaţa de brokeraj bancar se află pe un trend ascendent, înregistrându-se creşteri în valori de aproximativ 30%, iar printre investiţiile preferate de românii care au accesat un credit bancar în 2020 se regăsesc proprietăţile imobiliare, autoturismele, electrocasnicele mari şi obiectele de mobilier. Mulţi dintre românii care şi-au desfăşurat activitatea profesională de acasă au simţit nevoia să îşi reconfigureze spaţiul de locuit pentru a lucra sau pentru a le oferi un ambient adecvat copiilor”, a declarat directorul şi fondatorul AVBS Credit, Valentin Anghel.

Românii sunt dispuşi să acceseze credite bancare prin intermediul brokerilor de credite, iar pe parcursul primului an de pandemie, printre cele mai căutate şi accesate credite bancare au fost: creditele ipotecare (80%), creditele de nevoi personale (14%), creditele “Noua Casă” (4%) şi alte tipuri de credite (2%).

Astfel, valoarea medie a unui credit bancar accesat de un român prin intermediul unui broker de credite se situează la aproximativ 30.000 de euro, iar cea mai mare valoare înregistrată a unui credit bancar intermediat de AVBS Credit a fost de 255.000 de euro, pentru a investi într-o locuinţă, în Ilfov, potrivit AVBS Credit.

Printre cele mai populare oraşe de unde românii au accesat credite bancare se numără: Bucureşti – oraşul de frunte al clasamentului, Constanţa, Iaşi şi Timişoara.

Reprezentanţii companiei AVBS Credit estimează o creştere de 50% a volumului de credite pentru anul în curs.

AVBS Credit lucrează cu peste 30 de bănci şi IFN-uri din România. AVBS Credit este membră ARBC (Asociaţia Română a Brokerilor de Credite).

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.