Numărul de autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale a scăzut în august cu 8,1% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, până la 4.059, declinul fiind generat de scăderea cererii în patru din cele opt regiuni ale ţării, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În iulie, s-au eliberat 4.430 autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale, un avans de 3,5% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În luna august, s-au eliberat 4.059 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 8,4% faţă de luna iulie şi cu 8,1% faţă de luna august 2017.

În luna august 2018, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, se remarcă o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (-356 autorizaţii), scădere reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (-324 autorizaţii), Nord-Est (-99), Vest (-18) şi Sud-Muntenia (-9).

Creşteri au fost în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Est (+52 autorizaţii), Nord-Vest (+30) şi Sud-Vest Oltenia (+12). În regiunea de dezvoltare Centru, s-a eliberat acelaşi număr de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale.

În primele opt luni, s-au eliberat 29.009 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 5,1%, faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent.

În 2017, numărul de autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale a crescut cu 7,6% faţă de anul anterior, până la 41.603. În 2016, numărul de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 1,2% faţă de anul anterior, până la 38.653.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.