Autorităţile de reglementare antitrust din UE cer mai multe informaţii despre sistemul de plăţi mobile al Apple, a declarat miercuri Comisia Europeană, un semn că instituţia încearcă să înlăture orice lacune şi să-şi dezvolte cazul împotriva roducatorului de iPhone-uri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea de supraveghere a concurenţei din UE a acuzat anul trecut Apple că restricţionează accesul rivalilor la tehnologia sa ”tap-and-go”, Near-Field Communication (NFC), folosită pentru portofelele mobile, ceea ce le face dificilă dezvoltarea serviciilor rivale pe dispozitivele Apple.

”Putem confirma trimiterea cererilor de informaţii”, a spus un purtător de cuvânt al comisiei, refuzând să ofere detalii.

Apple a refuzat să comenteze. Compania a subliniat anterior succesul PayPal pe sistemul său de operare mobil iOS, ca opţiune pentru utilizatori, precum şi concurenţa din partea rivalului danez MobilePay, serviciul siedez Swish şi cel belgian Payconiq.

Aplicaţia norvegiană de plată mobilă Vipps a spus, totuşi, că alternativele la NFC sunt greoaie şi nu sunt competitive.

 Solicitarea de informaţii a comisiei către rivali şi retaileri este neobişnuită, deoarece vine la trei luni după ce Apple s-a apărat la o audiere din 14 februarie.

Autoritatea de reglementare, care poate amenda Apple cu până la 10% din cifra de afaceri globală dacă este găsită vinovată de încălcarea regulilor antitrust, de obicei emite decizii după astfel de audieri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.