Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunţat luni că organizează joi, 11 august, o dezbatere publică pe marginea proiectului de hotărâre a Guvernului prin care se stabileşte taxa minimă de licenţă pentru spectrul radio ce va fi scos la licitaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Joi, 11 august 2022, ANCOM organizează o dezbatere publică pe marginea proiectului de hotărâre a Guvernului privind stabilirea cuantumului valorii minime a taxei de licenţă pentru acordarea unor drepturi de utilizare a frecvenţelor radio disponibile în benzile 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz şi 3400-3800 MHz, precum şi a condiţiilor de plată a taxei de licenţă”, anunta ANCOM.

Actul normativ a fost în consultare publică în perioada 13 – 27 iulie 2022 şi este disponibil pe site-ul ANCOM.

Pentru organizarea procedurii de selecţie competitivă pentru alocarea spectrului radio disponibil în benzile de frecvenţe 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz şi 3400-3800 MHz pentru servicii de bandă largă, ANCOM a lansat în consultare publică şi documentaţia de licitaţie constând în proiectul de decizie privind procedura de selecţie pentru acordarea unor drepturi de utilizare a frecvenţelor radio în benzile 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz şi 3400-3800 MHz, proiectul de decizie pentru modificarea şi completarea Deciziei preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr. 551/2012 privind stabilirea tarifului de utilizare a spectrului şi caietul de sarcini.

ANCOM îşi propune să pună la dispoziţie prin această procedură de selecţie drepturi de utilizare cumulate de 555 MHz în cele 4 benzi de frecvenţe, cu intrare în vigoare din 2023 sau 2026.

”În ceea ce priveşte taxa de licenţă, valorile propuse de ANCOM au fost determinate în funcţie de o serie de factori, printre care referinţele naţionale şi europene privind valorile licenţelor în fiecare bandă dintre cele supuse procedurii de selecţie, proprietăţile fizice ale benzilor, drepturile existente în benzile de frecvenţe, precum şi durata şi condiţiile de utilizare a drepturilor ce vor fi acordate”, precizează ANCOM.

Taxa de licenţă se va aproba prin hotărâre a Guvernului şi se face venit la bugetul de stat.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.