Autoritatea italiană pentru protecţia datelor a avertizat oficial aplicaţia chineză de partajare video TikTok despre o presupusă încălcare a regulilor Uniunii Europene referitoare la confidenţialitatea utilizatorilor, a anunţat luni instituţia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

TikTok le-a spus utilizatorilor în ultimele săptămâni că le va oferi publicitate direcţionată începând cu 13 iulie, fără a cere consimţământul pentru utilizarea datelor stocate pe dispozitivele lor, a spus agenţia italiană.

TikTok a susţinut că acţionează în interesele legitime ale companiei şi ale partenerilor săi, potrivit autorităţii italiene de reglementare. Dar instituţia a arătat că o astfel de bază legală nu este în concordanţă cu regulile UE de confidenţialitate.

”Ne străduim să construim o experienţă personalizată pentru comunitatea noastră şi, în acelaşi timp, ne angajăm să respectăm confidenţialitatea utilizatorilor noştri... şi să funcţionăm în conformitate cu toate reglementările relevante. Evaluarea notificării recente a Agenţiei Italiene pentru Protecţia Datelor este încă în desfăşurare şi nu putem comenta mai mult”, a spus un purtător de cuvânt al TikTok.

Agenţia italiană a declarat că îşi rezervă dreptul de a impune restricţii nespecificate în cazul în care TikTok, care a cunoscut o creştere rapidă la nivel mondial, în special în rândul adolescenţilor, nu îşi retrage modificările de politică anunţate.

De asemenea, a spus că este îngrijorată de faptul că publicitatea neadecvată ar putea fi îndreptată către minori, având în vedere problemele cu care s-a confruntat TikTok în monitorizarea cu acurateţe a vârstelor utilizatorilor săi.

Agenţia de reglementare a informat, de asemenea, Comisia pentru Protecţia Datelor din Irlanda cu privire la presupusele încălcări de către politicile TikTok ale regulilor UE privind datele.

Agenţia irlandeză este principalul organism de reglementare al UE pentru TikTok şi alte firme de internet de top, datorită locaţiei sediului lor regional în Irlanda.

Companiile care operează în UE se pot confrunta cu amenzi de până la 4% din veniturile globale pentru încălcări ale vieţii private.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.