Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a finalizat 18 acţiuni de control la 15 jucători la piaţa de gaze naturale, în urma cărora a aplicat sancţiuni de 1,05 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile au vizat, pe de o parte, îndeplinirea obligaţiilor legale de echilibrare fizică a sistemului de transport al gazelor naturale (SNT), iar, pe de altă parte, îndeplinirea obligaţiiilor legale de asigurare a cantităţilor de gaze naturale necesare consumatorilor, în conformitate cu contractele de furnizare încheiate.

”În urma controalelor efectuate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru un număr de 23 de fapte, cuantumul însumat al acestora fiind de 1.050.000 lei”, a informat ANRE.

La sfârşitul lunii februarie a acestui an, ANRE a fost sesizată cu privire la o stare de dezechilibru în funcţionarea sistemul de transport al gazelor naturale (SNT), pe fondul unor temperaturi scăzute şi a unui consum ridicat de gaze naturale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.