Valoarea pieţei telecom s-a ridicat anul trecut la 15,6 miliarde de lei, în creştere cu 6% faţă de anul anterior, însemnând 1,8% din PIB-ul României, a anunţat joi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Sorin Grindeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„România are una dintre cele mai dinamice pieţe de telecomunicaţii, iar asta se vede inclusiv în creşterea veniturilor în acest sector. În 2017, veniturile totale au fost de 15,6 miliarde de lei, ceea ce înseamnă 1,8% din PIB-ul României. Ca reglementator al acestui sector, aflat în continuă expansiune, suntem conştienţi că trebuie să ne concentrăm mai mult ca oricând asupra misiunii noastre principale, aceea ca românii să aibă acces la cele mai noi şi fiabile tehnologii şi servicii, la cel mai bun preţ”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Conform datelor raportate de furnizorii de pe piaţa comunicaţiilor electronice din România, veniturile totale obţinute din furnizarea de reţele şi servicii de comunicaţii electronice au însumat 15,6 miliarde lei în anul 2017, în creştere cu 6% faţă de anul 2016. Exprimate în euro, veniturile totale au fost de aproximativ 3,4 miliarde euro, având o creştere anuală de 4%.

În funcţie de veniturile obţinute în 2017, liderul pieţei avea o cotă de piaţă de 27%, principalul competitor 25%, următorul competitor 21%, ceilalţi furnizori însumând 27%. 

Sectorul telecom continuă să deţină o contribuţie importantă în PIB-ul României în 2017, acesta reprezentând aproximativ 1,8%.

Raportul de date statistice privind piaţa de comunicaţii electronice din România pentru anul 2017 este realizat de ANCOM pe baza datelor statistice raportate semestrial de furnizorii care au obligaţia de a transmite către ANCOM valorile indicatorilor corespunzători categoriilor de servicii

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.