Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) a încasat amenzi record în valoare de 4,7 miliarde de dolari în anul fiscal 2020, ca urmare a mai multor acorduri importante pentru închiderea unor investigaţii, chiar dacă agenţii instituţiei au fost nevoiţi să lucreze de la distanţă o mare parte din an, din cauza pandemiei de Covid-19, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SEC a anunţat luni că a aplicat penalităţi în valoare de 1 miliard de dolari şi a ordonat amenzi de 3,6 miliarde de dolari, pentru încasarea ilegală a unor fonduri, în 715 cazuri distincte.

Cu toate că numărul cazurilor a fost cel mai redus din ultimii patru ani, din cauza ”dificultăţilor fără precedent” întâmpinate de agenţi, suma totală încasată din amenzi este un record pentru SEC.

Cea mai mare parte a acestei sume a provenit din câteva cazuri mari, inclusiv unul în care grupului Telegram i s-a cerut să returneze investitorilor 1,2 miliarde de dolari şi să plătească penalităţi de 18,4 milioane de dolari, pentru închiderea investigaţiei în care era acuzat că a realizat o ofertă pentru o monedă digitală neînregistrată. Compania nu a admis şi nici nu a negat acuzaţia făcută de SEC.

Alte amenzi mari includ o penalitate de 500 de milioane de dolari împotriva băncii Wells Fargo, în cadrul unei investigaţii comune efectuate de SEC împreună cu Departamentul de Justiţie, referitoare la practicile de afaceri ale instituţiei financiare, şi o penalitate de 45 de milioane de dolari împotriva Bausch Health, fosta Valeant Pharmaceuticals, pentru informaţii înşelătoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.