Mercedes-Benz recheamă în service 17 autocare pentru posibile defecţiuni la uşi, acestea putând să se deschidă în timpul deplasării cu viteză mare, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operaţiunea de rechemare este lansată la nivel naţional de Mercedes-Benz România, distribuitorul de autovehicule comerciale şi autoturisme ale mărcii germane în România. Acţiunea face parte dintr-un program lansat la nivel global de grupul Daimler AG, proprietarul constructorului german.

”Costurile acestei campanii vor fi suportate de Daimler AG. Clienţii nu sunt implicaţii financiar. Clienţii vor fi informaţi prin scrisori recomandate, cu solicitarea de a se prezenta la cel mai apropiat atelier de reparaţii autorizat Mercedes-Benz SRL”, au declarat reprezentanţii companiei, în cadrul anunţului postat pe site-ul ANPC.

Modele vizate sunt Integro Euro VI, Intouro (MBU), Intouro Euro VI, MC 400 Euro VI, Tourismo (NCI), Tourismo Euro VI, Travego (NCI) Facelift şi Travego Euro VI. Scopul acţiuni este ”verificarea modului de închidere a uşilor 1 şi 2 şi a stării bolţurilor usă”.

În cazul descoperirii unor defecţiuni, remediarea constă în ”aplicarea unor plăci de rigidizare la foaia de uşă, în zona bolţurilor de de fixare”. Totodată, ”bolţurile de lagăr ale sistemului de acţionare a uşii trebuie înlocuite cu o variantă nouă”.

Reprezentanţii Mercedes-Benz România au precizat, printr-un comunicat, că cele 17 autocare rechemate nu fac parte din reţeaua de transport public urban din România şi reprezintă doar o parte din lotul de peste 6.000 de autovehicule destinate transportului de persoane din România.

”Precizăm că situaţia monitorizată punctual în cadrul acestei verificări, şi anume deschiderea nedorităa uşilor în cazul circulării autocarelor Mercedes-Benz la viteze mari, ar putea afecta un număr total de maximum 17 unităţi, din totalul de aproximativ 6.000 autovehicule destinate transportului de persoane, cu capacitate de peste 50 locuri, marca Mercedes-Benz, prezente în parcul auto din România”, se arată în comunicatul companiei.

Cele 17 autocare vizate vor fi verificate în centrele autorizate de service Mercedes-Benz, iar reprezentanţii companiei estimează o incidenţă scăzută a existenţei defecţiunii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.