AstraZeneca măreşte cu aproximativ 20% stocurile unor medicamente din Marea Britanie şi Europa care ar putea fi afectate de Brexit, în cazul în care ieşirea ţării din Uniunea Europeană va avea loc fără un acord între cele două părţi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsura este aplicată medicamentelor fabricate în Marea Britanie care ar putea fi sunt exportate în Europa şi pe cele din Uniunea Europeană destinate pieţei britanice.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că AstraZeneca stochează în prezent o cantitate de medicamente aferentă câtorva luni şi că va mări cantitatea pentru produsele de pe ambele maluri ale Canalului Mânecii.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Directorul pentru producţie externă al AstraZeneca, Juliette White, a declarat marţi, la BBC, că măsura este ”o plasă de siguranţă” care va creşte cantitatea de medicamente finite disponibile în farmacii şi spitale.

Întotdeauna avem disponibile o cantitate suplimentară de medicamente. Mărim acea cantitate cu aproximativ 20%”, a spus White.

Aprovizionarea cu mii de medicamente este pusă în pericol de ieşirea Marii Britanii din UE, producătorii fiind obligaţi să se pregătească pentru testarea şi autorizarea dublă a produselor, pentru a se asigura că medicamentele lor rămân pe piaţă.

Peste 2.600 de medicamente sunt produse într-o anumită măsură în Marea Britanie şi 45 de milioane de cutii de medicamente destinate pacienţilor sunt livrate lunar din această ţară în alte state europene, în timp ce alte 37 de milioane de cutii sunt livrare în sens invers, potrivit datelor din sectorul farmaceutic.

Brexitul pune în pericol circulaţia acestor produse, având în vedere reglementările stricte din sectorul farmaceutic care prevăd retestarea medicamentelor livrate transfrontalier, în absenţa unui acord comercial.

Agenţia Europeană a Medicamentelor a avertizat săptămâna trecută producătorii de medicamente că trebuie să să pregătească pentru un posibil Brexit dur în 2019 şi a informat că este ”îngrijorată serios” în legătură cu pregătirile care au loc în cazul a 108 medicamente fabricate doar în Marea Britanie.

AstraZeneca şi alţi producători de medicamente şi-au exprimat de mult timp îngrijorarea provocată de Brexit şi de necesitatea ca sectorul farmaceutic să rămână în cadrul sistemului european de reglementări.

Parlamentarii britanici au convenit marţi că miniştrii ar trebui să încerce să încheie un acord care să permită Marii Britanii să continue participarea la cadrul european de reglementări pentru medicamente, dar nu este clar cum se va înscrie acest lucru în negocierile generale cu UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.