Grupul farmaceutic britanic AstraZeneca a abordat compania americană de biotehnologie Gilead Sciences în legătură cu o posibilă fuziune, potrivit unui articol publicat de Bloomberg care citează surse, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un acord ar reuni două dintre companiile care se aaflă în fruntea eforturilor din industria medicamentelor de combatere a pandemiei de coronavirus.

AstraZeneca a contactat Gilead luna trecută şi nu a oferit termenii unei tranzacţii.

Un purtător de cuvânt al AstraZeneca a spus că producătorul de medicamente nu comentează zvonurile sau speculaţiile.

Gilead nu a răspuns imediat solicitării de comentarii.

Gilead, AstraZeneca şi alte câteva companii, între care Eli Lilly, Pfizer şi Merck, se întrec să dezvolte vaccinuri şi tratamente pentru COVID-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus.

Peste 6,9 milioane de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus şi 399.035 au murit, la nivel mondial, potrivit datelor analizate duminică de Reuters.

Gilead a discutat ideea fuziunii cu consultanţi, dar nu a fost luată o decizie, iar companiile nu se află în discuţii oficiale, potrivit Bloomberg News.

Compania americană nu este interesată de vânzare sau de fuziunea cu o altă mare companie farmaceutică şi preferă în schimb să se concentreze pe parteneriate şi achiziţii mici.

AstraZeneca a anunţat pe 4 iunie că şi-a dublat capacitatea de producţie pentru un posibil vaccin împotriva noului coronavirus la 2 miliarde de doze, în două tranzacţii  în care este implicat miliardarul Bill Gates, care garantează livrarea timpurie a vaccinurilor în ţări cu venituri străine.

Nu este clar dacă vaccinul va avea efect, dar parteneriatul AstraZeneca cu Oxford University pentru dezvoltarea unuia este una dintre cele câteva iniţiative susţinută de grupul de lucru pentru COVID-19 înfiinţat de preşedintele Donald Trump.

Gilead este la rândul ei în fruntea eforturilor de dezvoltare a unor vaccinuri şi medicamente pentru COVID-19. Medicamentul antiviral Remdesivir este primul medicament care a ameliorat starea pacienţilor de COVID-19 în studii clinice oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.