Asociaţia Pro Infrastructură afirmă, sâmbătă seară, că şantierul pe DEx12 Balş-Slatina a avansat bine în sezonul rece, dar rămâne întrebarea dacă se va putea circula la 1 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Circulăm pe DEx12 Balş-Slatina de 1 mai? Aceasta este întrebarea. Constructorul, UMB, a avansat bine în sezonul rece, aşa cum ne-a obişnuit şi, din cele trei puncte critice majore, două sunt ca şi rezolvate: podul peste Olteţ şi culeea de est a podului peste Olt şi Balta Milcov”, au transmis, sâmbătă, reprezentanţii asociaţiei.  

Potrivit acestora, zona subtraversărilor de la Găneasa dă emoţii.  

”Încă nu avem informaţii clare dacă, tehnic şi birocratic, execuţia celui de-al doilea pod feroviar peste DEx12 se poate face sub trafic. Dacă da, atunci avem toate şansele să circulăm de 1 mai, evitând complet cele două oraşe în care şoferii pierd chiar şi 90 de minute. Dacă nu, tranzitarea zonei va da în continuare dureri de cap. Şi mai grav este că, dacă podul feroviar nu se poate construi sub trafic, inaugurarea se poate amâna cu multe luni, posibil chiar spre finalul verii”, au mai transmis reprezentanţii asociaţiei.  

Secţiunea Balş-Slatina este parte din Drumul Expres Craiova-Piteşti şi are două contracte, ambele semnate cu UMB în 03.12.2018, cu 12 luni de proiectare şi 24 de execuţie. Lucrările în teren au fost efectiv demarate în toamna lui 2019 şi termenul de finalizare a fost extins, în mod corect, până în această primăvară. 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.