Asociaţia Pro Infrastructură a transmis, miercuri seară, că pe Autostrada de Centură Bucureşti se lucrează doar pe 1,7 km din cei peste 100 de kilometri, deşi Ministerul Transporturilor şi CNAIR au promis ân repetate rânduri că toate sectoarele de pe semi-inelul sudic vor fi autorizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email


”Pe Autostrada de Centură Bucureşti A0, în continuare sunt autorizaţi şi se lucrează doar pe 1,7 km (abia astăzi s-au mai autorizat 15 km) din cei peste 100 de km ai centurii, deşi Ministerul Transporturilor şi CNAIR au promis în septembrie şi, apoi, octombrie că toate sectoarele de pe semi-inelul sudic (52 km) vor fi autorizate. Pe cei 1,7 km aflaţi în lucru pe tronsonul 2 al sectorului sudic, turcii de la Alsim Alarko execută coloanele forate ale viaductului peste calea ferată Bucureşti-Giurgiu. În plus, se lucrează la podeţe şi la terasamente. Avansul lucrărilor este unul modest, însă mobilizarea este afectată de frontul de lucru extrem de redus (doar 10% din contract era autorizat până astăzi)”, a transmis, miercuri seară, asociaţia Pro Infrastructură.

Organizaţia anunţă că în cursul zilei de iercuri au mai fost autorizaţi 15 kilometri.

”Ne exprimăm speranţa ca, după ce s-a autorizat astăzi şi construirea celorlalţi 15 km ai tronsonului, cursul lucrărilor să intre pe un făgaş normal. Pe jumătatea nordică a centurii (50 km) a fost expropriată doar jumătate din suprafaţa de teren necesară proiectului. Din cele 4 tronsoane scoase la licitaţie în 2019, doar tronsonul 4 (4,5 km) a fost contractat în august către UMB, pe restul sectoarelor fiind depuse numeroase contestaţii. Solicităm Ministerului Transporturilor şi CNAIR să soluţioneze de urgenţă toate problemele birocratice restante, să autorizeze execuţia lucrărilor pe întreaga Autostradă de Centură Bucureşti A0 Sud şi să finalizeze exproprierile şi semnarea contractelor pe sectorul nordic” a mai transmis organizaţia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.