Companiile franceze de asigurări discută o investiţie comună de 1 miliard de euro în fonduri dedicate susţinerii unor firme mici şi mijlocii şi a unor companii din sectorul sănătăţii, pentru a-şi reveni din impactul epidemiei de coronavirus, a declarat vineri directorul general al CNP Assurances, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asigurătorii au fost presaţi de guvernul francez să vină cu un plan de susţinere a economiei, întrucât majoritatea companiilor au fost lăsate fără asigurare pentru perturbările provocate afacerilor de restricţiile impuse de autorităţi pentru combaterea epidemiei.

Iniţiativa este condusă de compania de asigurări de viaţă CNP Assurances şi de banca franceză de stat Caisse des Depots.

”În timpul discuţiilor cu Caisse des Depots şi cu asigurătorii, am avut ideea de a crea un program de investiţii comun”, a declarat Antoine Lissowski, directorul general al CNP Assurances.

Caisse des Depots va coordona programul şi, în calitate de investitor, va contribui cu cel puţin 100 de milioane de euro, a spus Olivier Mareuse, director pentru administrarea activelor la Caisse des Depots.

Programul va consta în redeschiderea unor fonduri numite NOVO, NOVI, NOVA, înfiinţate în urmă cu câţiva ani de Caisse des Depots şi de asigurători, dedicate firmelor mici şi mijlocii şi cu capitalizare medie care aveau nevoie de susţinere în tixmpul redresării economice.

O altă parte a programului va implica investiţii în sectorul sănătăţii.

”Am observat în timpul acestei crize că este nevoie de noi investiţii private în sectorul sănătăţii”, a spus Lissowski.

Companiile de asigurări analizează şi alte măsuri de susţinere a economiei, cum ar fi oferirea de discounturi pentru unele contracte sau donaşii mai mari la fondul de stat pentru solidaritate, pentru susţinerea micilor afaceri.

Organizaţia de lobby pentru sectorul asigurărilor a anunţat luna trecută că asigurătorii vor contribui cu până la 200 de milioane de euro la un fond de solidaritate creat de guvern pentru a ajuta companiile să facă faţă scăderii semnificative a activităţilor din cauza crizei coronavirusului.

Lissowski a spus că asigurătorii francezi analizează oferirea altor 200 de milioane de euro pentru acest fond.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.